NYHETER - May 2017
ARKIV
Innførte nytt varslersystem: Fikk 15 varslinger på 1,5 år

Innførte nytt varslersystem: Fikk 15 varslinger på 1,5 år

Kjell Gåsbakk i Møller Gruppen mener det er naivt å tro at det ikke også skjer ting i selskap som mener de er gode på etikk. Han forteller at de ikke hadde varslingsrutiner som fanget opp varslinger sentralt tidligere.

Les hele saken hos E24

Foto: Magnus Fröderberg/norden.org

Ingen ønsker en undertrykkende lydighetskultur

En av de vanskelige grenseoppgangene i de etiske diskusjonene er forholdet mellom varsling og ytringsfrihet. Det er ulike meninger om hvor fritt en ansatt kan ytre seg, det er selvsagt både lojalitetsplikt og taushetsplikt, men ytringsfriheten strekker seg lenger enn det mange tror. Det er forskjell på lydighet og lojalitet: og ingen ønsker en undertrykkende lydighetskultur, skriver Tora Aasland i denne kronikken. Hun er ledere av KS' etikkutvalg.

Les hele kronikken hos Kommunerevisoren

Et godt ytringsklima krever hardt arbeid

Et godt ytringsklima krever hardt arbeid

Å skape et ytringsklima på arbeidsplassen der det å fremme kritikk og å varsle uten å bli møtt med represalier er ingen «quick fix». Det krever vilje, oppmerksomhet, opplæring og en god porsjon hard jobbing. Det skremmende mange som føler seg kneblet eller som blir dårlig behandlet dersom de kommer med kritikk eller varsler om forhold på jobben, heter det i denne kronikken som handler om ytringsfrihet og varsling i kommunesektoren. Den er skrevet av Sissel C. Trygstad og Anne Mette Ødegård fra Fafo.

Les kronikken hos Kommunerevisoren

ARKIV