NYHETER - March 2017
ARKIV
Må ikke blir rutiner som legges i en skuff

Må ikke blir rutiner som legges i en skuff

 - Regjeringen beveger seg i riktig retning av et bedre varslervern. Det som i dag ble lagt fram, er bra. Men det må følges opp, presiserer fagsjef og advokat i Unio, Henrik Dahle.

Mange ledere opplever kritikkverdige forhold

Mange ledere opplever kritikkverdige forhold

Over halvparten av deltakerne i Ledelsesbaromteret 2016 svarte at de hadde opplevd kritikkverdige forhold på jobben. Denne undersøkelsen utført av Arbeidsforskningsinstituttet omfatter ledere og mellomledere.

Ny undersøkelse om varsling blant kommuneansatte

Ny undersøkelse om varsling blant kommuneansatte

Blant ansatte i kommunesektoren er det seks av ti som varsler om kritikkverdige forhold. Det er noen flere enn i arbeidslivet for øvrig. Samtidig er det også en litt høyere andel kommunale arbeidstakere som har opplevd noe kritikkverdig på arbeidsplassen.

Sissel C. Trygstad. Foto: Fafo

Ny kunnskapsstatus om varsling

Fafos forskningssjef Sissel C. Trygstad har laget en kunnskapsstus om varsling og varslingsprosesser, både i Norge og i en rekke andre land. Notatet er laget til det regjeringsoppnevnte ekspertutvalget som skal vurdere arbeidsmiljølovens varslingsbestemmelser.

Anniken Hauglie. Foto: Jan Richard Kjelstrup/ASD

Lovendringer om varsling

Ansatte som sier fra om kritikkverdige forhold på arbeidsplassen, skal bli bedre ivaretatt. Stortinget har vedtatt lovendringer. Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) håper endringene vil føre til at flere våger å si fra om kritikkverdige forhold på arbeidsplassen.
Les lovvedtaket hos Stortinget

Sigve Bolstad. Foto: Politiets Fellesforbund

Politiets Fellesforbund sier fortsatt nei til varsling

Politiets Fellesforbund får kritikk for at forbundet anbefaler medlemmer ikke å varsle. Men standpunktet endres ikke, ifølge leder Sigve Bolstad (bildet). Det er leder av fagforbundet Norsk Tjenestemannslag i politiet, Carl Marius Michelsen, som i en kronikk i Dagbladet er kritisk til at Politiets Fellesforbund ikke anbefaler medlemmene å varsle om uholdbare forhold.

ARKIV